Βρικόλακες

 
Υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν τις αδυναμίες σου για να τις μεγεθύνουν βιώνοντας μία μάλλον λανθάνουσα κατάσταση ευφορίας. Κάποτε βρέθηκα σε ένα χώρο όπου με δίδαξε ότι αν προσπαθείς να εστιάσεις και να μεγεθύνεις στα καλά των ανθρώπων τότε οι αδυναμίες τους γίνονται λιγότερες και όσες περισσέψουν ομορφότερες. Βέβαια κάποιοι θα κάνουν το παν για να αμυνθούν ακόμα και σε αυτές τις προθέσεις προβάλλοντας τις αδυναμίες σου τους πάνω σου ίσως από εθισμό προς την παραπάνω ευφορία, ίσως απλά γιατί δεν αγαπήθηκαν ποτέ και πέρασαν πολύ καιρό παρέα με τη δική τους άσχημη πλευρά αλλά και των άλλων με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε μια σκοτεινή πραγματικότητα που μόνο σκοπό έχει την τόνωση του εγωισμού τους προς την παραγωγή ευφορίας που θα προκύψει αν αποδείξουν ουσιαστικά στον εαυτό τους, με κάθε τρόπο, ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους. Και όταν αυτοπροσδιορίζεσαι από τους άλλους συνήθως είσαι σε συνεχή πόλεμο μαζί τους προκειμένου να νικήσεις με έπαθλο μια ενδεχόμενη αίσθηση υπεροχής της οποίας η ένταση μειώνεται αντίστροφα με την αύξηση της έντασης και του πληθυσμού των επιθέσεων τους. Προς το τέλος δε θεωρούν ότι κάνουν κάτι λάθος, ούτε θεωρούν ότι πληγώνουν τους άλλους. Αν αυτό συμβαίνει, δεν είναι δικό τους πρόβλημα γιατί εκείνοι κατά την άποψή τους απλά έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους σε ανθρώπους τον οποίων οι αδυναμίες είναι ασυγχώρητες υπό το πρίσμα τους. Τελικά όμως καταντούν να είναι σε πόλεμο με τον εαυτό τους.

Αν αγαπάς αρκετά μπορείς να προσπαθήσεις, όμως αργά ή γρήγορα, αν είσαι αρκετά δυνατός να αντέξεις, να ξέρεις ότι θα ξεχάσεις τους δικούς σου τρόπους και θα υιοθετήσεις τους δικούς τους για να πάρεις μια ανάσα επιβεβαίωσης με το δικό τους τρόπο αφού έχεις αρχίσει να ξεχνάς κι εσύ ο ίδιος ποιος είσαι και κάθε έννοια θετικής ενέργειας έχει διαγραφεί με τον καιρό από την μνήμη σου.

Τότε να ξέρεις θα έχεις χάσει την ψυχή σου. Θα στην έχουν κλέψει για να γίνει ακόμα μια φορά η δόση τους. Θα έχεις γίνει σαν κι αυτούς. Βρικόλακας ψυχών παγιδεύοντας ανθρώπινα θύματα προς τέρψη του άρρωστου εγωισμού σου. 

Τώρα ξέρεις. Βάλε σκόρδα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεφάλαιο 1: Η νεράιδα του μαγεμένου δάσους. (Δοκιμή για παραμύθι)

Μου λείπουν τα χείλη σου (Η μποκαμβίλια)

Στεναχώρια