Αποσπάσματα από κείμενα που θα παραμείνουν ανέκδοτα... (Συνεχίζεται)





"...μια ασφάλεια ότι αν σου συμβεί κάτι θα υπάρχει κάποιος να σε φροντίσει, να σου σταθεί βρε αδερφέ, αλλά ούτε και αυτό το έχεις τώρα, και μια ψυχή βρε αδερφέ να φας ένα κομμάτι ψωμί μαζί το βράδυ που γυρνάς στο σπίτι, ένα χάδι, μια αγκαλιά και αν μπορεί να σε κοιτάει και να νιώθεις γυναίκα ή ακόμα περισσότερο να βλέπεις στα μάτια του τον εαυτό σου 20 χρόνια πριν, χαλάλι που έχει και 5 κουσούρια (εξάλλου θα του τα φτιάξεις και αυτά συν το χρόνο)..."


"Με τα θετικά είναι που τα χάνεις και προκειμένου να ανακαλύψεις κάτι καινούργιο και να χάσεις ενδεχομένως τον έλεγχο, ουστ από δω. Για ρίσκα είμαστε τώρα; Αλλά ερωτεύεσαι μόνο όταν χάνεις τον έλεγχο. Πρέπει να το νιώσεις καμιά φορά. Δε λέω να τα γαμήσεις όλα. Αλλά αφέσου, και όπως λέει ένας φίλος, κάτσε πάνω στο κύμα. Μη το παλεύεις, θα σε καταπιεί. Κάτσε πάνω και όταν σε βγάλει σε ακρογιάλι και πατήσεις στεριά θα δεις αν σου αρέσει και θα έχεις πάλι τον έλεγχο να κινηθείς. Και στην τελική τι είχες, τι έχασες. Ποιο είναι το ρίσκο τελικά που δεν πήρες;" 



"Θα θυμηθείς τα λόγια μου κάποτε. Είναι μεγάλη αχαριστία να πετάς τα δώρα που σου δίδονται απλά και μόνο γιατί ήθελες περισσότερα ή καλύτερα. Είναι αμαρτία δε, όταν πρόκειται για δώρα αγάπης. Είναι σαν να πετάς κομμάτια της ζωής σου και αν το φιλοσοφήσεις καλύτερα, κομμάτια χρόνου και αυτό γιατί ότι ζούμε σήμερα δε θα επιστρέψει ξανά αύριο. Κι ακόμα κι αν επιστρέψει θα είναι διαφορετικό. Ο χρόνος που πέρασε θα το έχει αλλάξει. Θα το έχει φθείρει έστω κι αν είναι αύριο. Φθειρόμαστε αγάπη μου δε στο είπανε; Η διαδρομή μας είναι μιας κατεύθυνσης και δεν έχει επιστροφή. Για αυτό η μετάνοιες δεν βοηθάνε στο να κερδίσεις το χαμένο χρόνο. Όταν ήμασταν μικρή μπορούσαν να βοηθήσουν στο να εκμεταλλευτούμε το μέλλον καλύτερα. Αν μεγαλώσεις όμως χωρίς να μάθεις το μέλλον γίνεται στενό και δε δίνει ευκαιρίες για σημαίνουσες αλλαγές αφού η ζωή που περισσεύει είναι λιγότερη και διαφορετική από εκείνη που άφησες να φύγει."


"Κάποιος μου είπε κάποτε δεν έχει σημασία τι πιστεύεις, σημασία έχει τι υπάρχει και πως αντιλαμβάνεσαι την ύπαρξη αυτή. Κάποτε κάποιος δεν πίστευε ότι υπάρχει βαρύτητα. Ανέβηκε λοιπόν σε ένα ψηλό κτήριο και πήδηξε κάτω. Χρειάστηκαν λίγα μόνο δευτερόλεπτα για να ανακαλύψει ότι έκανε λάθος. Ένα μοιραίο και επώδυνο λάθος."  

"Κάποιος άλλος μου είπε ότι η επιτυχία είναι συνδεδεμένη με την προοδευτική αντίληψη του ονείρου ενός ανθρώπου. Εγώ σκέφτηκα, αρκεί να υπάρχει πρόοδος."

"Ο κόσμος γύρω μας δεν είναι πραγματικός. Το μόνο πραγματικό πράγμα είναι η αντίληψη του κόσμου από το μυαλό μας. Συνεπώς είναι όλα μέσα στο δικό μας μυαλό και εφόσον είναι έτσι τότε μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο όλο μόνο με μία σκέψη. Έτσι τελικά εσύ αποφασίζεις για το πως είναι ο κόσμος γύρω σου και πως θα ζήσεις μέσα σε αυτόν και όχι οι άλλοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι ζούνε τη ζωή τους με άξονα αναφοράς τις προσδοκίες των άλλον για το πως θα έπρεπε να είναι. Όμως αφού και οι άλλοι το ίδιο κάνουν, τελικά οι περισσότεροι ζουν τη ζωή των άλλων που ουσιαστικά δεν υπάρχει. Η μόνη εξαίρεση είναι ο έρωτας και η αγάπη. Όταν δρουν και τα δύο μαζί ζεις τη ζωή της αγάπης. Όμως σαν περάσει ο έρωτας, τα πρότυπα των άλλων που θέλεις να ζήσεις θα σκοτώσουν την αγάπη και εσύ θα συνεχίσεις να ζεις την ζωή των άλλων."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεφάλαιο 1: Η νεράιδα του μαγεμένου δάσους. (Δοκιμή για παραμύθι)

Μου λείπουν τα χείλη σου (Η μποκαμβίλια)

Στεναχώρια