Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από 2012

Ένα δάκρυ

Κάθε βράδυ σκέφτομαι και κλαίω, με τα όσα γίνονται τι άλλο να υπομένω. Θρηνώ για το γαλάζιο που χάνω και τ' αρώματα που έχουν πια καιρό να χαϊδέψουν τις αισθήσεις μου. Βουβοί καημοί ουρλιάζουν στις νύχτες μου κι εγώ οσμίζομαι σαν όνειρα άφταστες παιδικές αναμνήσεις που χάνουν τα βλαστάρια μου. Ένα δάκρυ έγινε ο κόσμος όλος...

Όλα είναι καλά...

Μουσική αγγέλων χαϊδεύει τ' αφτιά μου, και οι σκέψεις ταξιδεύουν όμορφα κι ανάλαφρα χωρίς φόβο πλέουν μες το άπλετο φως. Καμία σκιά, πλήρης απώλεια φόβου, κι όλα εκτυφλωτικά λευκά με μια σταξιά γαλάζιο. Όλα είναι καλά... το αισθάνομαι.

Εμένα άσε με να φύγω...

Εμένα άσε με να φύγω... Όλα τα όνειρά μου στη δίνη χώρεσαν. Εμένα άσε με να φύγω... Το φεγγάρι μου χάρισε έναν φόβο που ουρλιάζει τις νύχτες.

Τ' ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ

Εικόνα

Σήμερα ήθελα να έχω έμπνευση

Σήμερα ήθελα να έχω έμπνευση, κι όμως η γραφή μου στείρα με οδηγεί σ' αδιέξοδα που δεν περίμενα ότι θα βρεθώ. Ίσως γιατί εσύ είσαι αλλού κι εγώ τόσο πολύ ποθώ τη συντροφιά σου αυτή που δεν έχω και τόσο μου λείπει... Δώσε μου ένα σημάδι κι εγώ θ' ανταποκριθώ, όπως εγώ γνωρίζω... θ' αναστηθώ και ξανά από τις στάχτες μου το χρόνο θα γεμίσω αναμνήσεις ώσπου να ξανακαώ...
Δύσκολο πράγμα η μοναξιά... Ειδικά όταν την νιώθεις με παρέα!

Άσπρο περιστέρι

Εικόνα

Γιατί δεν μου μιλάς;

Γιατί δεν μου μιλάς; Πάντα φοβόσουν... και τότε και τώρα. Δεν ξέρω τι, ούτε γιατί. Ένα ξέρω... Στο είχα πει... Ότι φοβάμαι, δεν την αντέχω, την σιωπή.

Είχαμε κάποτε όλοι όνειρα

Κι όμως είχαμε κάποτε όλοι όνειρα. Όνειρα που ακόμα τα βλέπεις στα μάτια των μικρών παιδιών, ώσπου να σβήσουν νωρίς, στην εφηβεία, στο συναπάντημα τους με τη ζωή που δε συγχώρεσε, τις αμαρτίες τις δικές μας. Κι αν κρύβομαι από τα διψασμένα βλέμματά τους, δεν είναι για τα λάθη που έχω κάνει. Είναι γιατί φοβάμαι πως έχω αδειάσει και δε γνωρίζω προς τα που είναι το φως.