Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2016

Θαλασσόξυλο

Εικόνα
Σαν ανάσα χάιδεψε το αεράκι το μέτωπό του. Να το. Ήρθε η άνοιξη. Μα πριν ξεφύγει άλλη σκέψη με μια ριπή ο Γρέγος έσβησε το καντήλι κι ο ναύτης άφησε την ανάσα του να φύγει ευτυχισμένη στον καιρό σα θαλασσόξυλο ταξίδεψε στην άβυσσο της απεραντοσύνης. 

Πρόσφυγας

Εικόνα
Είναι συχνά που νιώθω πρόσφυγας μέσα στην ίδια μου τη χώρα αλλά και στην αγάπη που καθημερινά με εξορίζει.  

Ουκ εν τω πολλώ το ευ

Εικόνα
Αυτός που πιστεύει ότι οι επιλογές του θα τον οδηγήσουν σε μια ζωή παραμυθένια θα πρέπει να ετοιμαστεί για μια κενή ζωή αφού τα παραμύθεια υπάρχουν μόνο σαν ιδέες στο μυαλό τον παραμυθάδων. Να προετοιμαστούν, λοιπόν, για εκείνους που θα τους υποσχεθούν παραμύθεια τα οποία προφανώς δε θα αποδώσουν ποτέ. Διαφορετικά δε θα ήταν παραμύθεια. Έτσι, οι περισσότεροι απο αυτούς, θα ξοδέψουν μια ζωή για κάτι που δεν υπάρχει, θυσιάζοντας κάθε όμορφη στιγμή που θα τους προσφερθεί με το σκεπτικό ότι προσφέρει κομμάτι της εικόνας και όχι το όλον. Συμπερασματικά επιλογές που βασίζονται στο ακραίο "Ή όλα ή τίποτα" οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο τίποτα. Εξάλλου είναι γνωστό ότι "ουκ εν τω πολλώ το ευ".

Ο χρόνος που περνάει

Εικόνα
Όταν τα γράμματα σιωπήσουν  κι η αγάπη έχει πεθάνει  τρέξε να βρεις το πως και τι πίσω να φέρεις  το χρόνο που άφησες να περάσει. 

Η ελπίδα είναι κερί

Εικόνα
Η ελπίδα είναι κερί  που φωτεινό στην αρχή  μοιάζει να δείχνει δρομί  γεμάτο υποσχέσεις.  Μα αν ο δρόμος είναι μακρύς  το σώμα σώζεται και λιώνει  ο δρόμος σκοτεινιάζει, χάνεται  και οι υποσχέσεις λιποτάκτες γίνονται.  Η ελπίδα είναι φως  πεθαίνει στο σκοτάδι.